Nyt internationalt topmøde om fødevarer

 Det internationale fødevaretopmøde skal foregå i København til august

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen Foto: Claus Bjørn

Fødevaresikkerhed og madspild bliver to at de helt store temaer på et internationalt fødevaretopmøde i København til august.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen står bag topmødet, som blev arrangeret for første gang sidste år. Baggrunden for topmødet er presset på at sikre mad til mennesker i hele verden.

Tusinder af mennesker dør hvert år på grund af forgiftede madvarer, og samtidig er der er udbredt madspild i verden. Esben Lunde Larsen vil gerne finde løsninger på de store udfordringer på fødevaretopmødet World Food Summit – Better Food for More i dagene 30.-31. august.

Topmødet kommer til at foregå både på Christiansborg og i Bella Center.

Topmødets omdrejningspunkt er FN’s bæredygtighedsmål i sammenhæng med fire områder, som har betydning for fødevaresektoren og forbrugerne. Det drejer sig om fødevareinformation, fødevaresikkerhed, fødevarediversitet og madspild.

DEL
Forrige artikelKøbmand advarer mod svindlere
Næste artikelNemlig.com vil bringe varer ud på timebasis
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.