Ny miljø- og fødevareminister udnævnes i dag

Esben Lunde Larsen stoppede i går som minister - Også uddannelsesminister Søren Pind er stoppet

Statsministeren udpeger i dag afløseren som miljø- og fødevareminister efter Esben Lunde Larsen, der er stoppet som minister. Foto: Claus Bjørn

Statsminister Lars Løkke Rasmussen går i dag til dronningen for bl.a. at sætte navn på den nye miljø- og fødevareminister.

Det sker, efter at Esben Lunde Larsen (V) tirsdag meddelte på Facebook, at han stopper som minister og ikke genopstiller. Meddelelsen kom samtidig med en tilsvarende udmelding fra en anden Venstre-minister, Søren Pind, der er fratrådt som uddannelsesminister.

De to ministres fratræden kan give statsministeren lejlighed til at gennemføre en større ministerrokade. Detailhandlen vil først og fremmest fokusere på, hvem der bliver udpeget som ny miljø- og fødevareminister.

Der er to andre ministerier, som har stor betydning for detailhandlen, nemlig Skatteministeriet og Erhvervsministeriet. Branchen vil derfor have stor interesse i, om skatteminister Karsten Lauritzen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fortsætter i spidsen for deres respektive ministerier.

Minister i modvind 

Ved sin fratræden som miljø- og fødevareminister tirsdag sagde Esben Lunde Larsen:

– I de forløbne tre år har jeg som først uddannelses- og forskningsminister og senest miljø- og fødevareminister været med til at gennemføre mange liberale mærkesager, og jeg har arbejdet med sektorer, erhverv og dagsordener, som jeg betragter som de vigtigste i Danmark.

Esben Lunde Larsen har meddelt, at han fortsætter som medlem af Folketinget frem til næste valg. Hvad han herefter skal beskæftige sig med, oplyser han ikke.

Esben Lunde Larsen har i sin ministertid været i strid modvind i sagen om de såkaldte kvotekonger. Det resulterede i, at han i august sidste år måtte overdrage posten som fiskeriminister til partifællen Karen Ellemann.

 

 

DEL
Forrige artikelLokale ildsjæle bag ny andelsbutik
Næste artikelFald i røverier stagnerer
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.