Ny lov fjerner gebyr på betalingskort

Efter nytår forsvinder alle gebyrer på de mest almindelige betalingskort herhjemme

Foto: Nets

Fra 1. januar træder en ny betalingslov i kraft, der fjerner betalingskortgebyret for de mest almindelige kort herhjemme.

Derfor vil det fremover også være ulovligt, hvis en fysisk butik eller onlinevirksomhed opkræver gebyrer, når forbrugerne betaler med deres kort, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Med de nye betalingsregler forsvinder forbrugernes gebyrer på betalingskort. Det betyder, at forbrugerne med fordel kan overveje, hvilket kort eller hvilken mobilløsning de vælger at betale med. Der kan være bonusser, kreditter, rabatter at hente alt efter betalingsform, siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Michael Høg Riis, i en pressemeddelelse.

Åbner for nye aktører

Han tilføjer, at de nye regler generelt kommer til at betyde, at det nu bliver lettere for forbrugerne at gennemskue, hvad varen reelt koster, da der ikke længere kommer kortgebyrer oveni prisen.

Michael Høg Riis vurderer ligeledes, at den nye betalingslov kan betyde forandringer på markedet for betalingsløsninger i Danmark.

– Den nye betalingslov åbner for nye muligheder, som kan tiltrække nye aktører til markedet eller anspore de eksisterende til at udvikle nye produkter til gavn for forbrugerne, siger han.