Ny Irma sætter øko-rekord

Grøn Irma sprænger rammer for økologi-salg med en andel på 86 pct.

Irmas nye økologiske butik på Østerbrogade 110 i København er den dagligvarebutik herhjemme, der har den højeste økologiandel.

Siden åbningen af den nye grønne Irma Øko den 18. januar udgør øko-andelen efter de første 14 dage ikke mindre end 86,2 pct., oplyser Coop i en pressemeddelelse.

På landsplan udgør økologi ca. 10 pct. af det samlede dagligvaresalg, og Danmark er det land i verden, hvor økologi er mest udbredt.

Herhjemme er Irma den kæde, der ifølge Coop Danmark har den største øko-andel af sortimentet med cirka 30 pct.

I enkelte uger, hvor kæden har haft økologi-tema, har andelen nået 50 pct. i enkelte butikker. Men der er ingen butikker i Irma, der før har været i nærheden af de økologiske salgstal, der nu realiseres i butikken på Østerbro.

”Irma Øko er tænkt som et eksperimentarium for Irma, hvor vi kan teste, hvor langt vi kan gå med økologi og ikke mindst se, hvor langt vores kunder ønsker, at vi går. De første uger har vist, at vi kan gå længere, end vi havde forestillet os. Og resultaterne fra Irma Øko er derfor meget inspirerende for resten af kæden”, siger direktør Søren Steffensen, Irma.

Øget salg 

Irma oplyser,  at den nye Øko-butik har præsteret en markant større vækst i det samlede salg i forhold til resten af kæden, og at butikkens kunder har øget deres gennemsnitskøb i forhold til den gamle butik.

Irma Øko har skiftet hovedparten af de ikke-økologiske varer ud med tilsvarende økologiske varianter.

Det betyder, at alt – lige fra slik og konfekture, frugt og grønt, brød og mælk til kød, vin og kolonial – nu udelukkende sælges som økologi. Mens varer som salt, toiletpapir og vand på flaske, der ikke eksisterer i en økologisk variant, typisk er Svanemærket eller miljø-certificeret, oplyser Irma.

DEL
Forrige artikel5.000 webshops gør klar til Apple Pay fra i dag
Næste artikelDansk nej til kommende EU-lov
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.