Ny Ikea-kaffe skal støtte bønder i Uganda

Den svenske møbelvirksomhed lancerer en ny single-origin kaffe fra Uganda

Foto: Ikea

Ikea lancerer nu en ny kaffe, der skal støtte kaffebønder i Den Hvide Nil-region i Uganda, fortæller den svenske møbelkoncern i en pressemeddelelse.

Uganda er ifølge Ikea det land i Afrika, der har den største kaffeeksport, men kun 2 pct. af kaffeeksporten er i dag verificeret og certificeret som bæredygtig kaffe.

Ikea ønsker med den økologiske kaffe at styrke en bæredygtig kaffe produktion i Uganda.

– Ved at efterspørge og indkøbe bæredygtig kaffe kan vi vise, at der er et marked for ansvarligt dyrkede afgrøder og dermed forhåbentlig skabe større incitament for en generel bæredygtig udvikling. Vores ambition er også at styrke lokalsamfund ved at skabe bæredygtige forretningsmuligheder, så både mænd og kvinder bliver selvforsynende. Det er første step mod en vedvarende og betydelig forbedring af de generelle samfundsforhold, siger Jonas Engberg, Sustainability Manager, Ikea Danmark.

Møbelkoncernen har lignende samarbejder i mindre lokalsamfund i blandt andet Indien, Thailand og Jordan, hvor der gennem lokale projekter produceres mindre kollektioner af alt fra viskestykker til møbler.