AGF-formand klar til at vælte Bolander

Lars Fournais er manden, der kan samle Coop igen, mener baggrundsgruppen med repræsentanter fra de selvstændige brugsforeninger

Foto: LinkedIn

Lars Fournais er bragt på banen som ny formandskandidat for Coop efter, at utilfredsheden med den siddende bestyrelsesformands linje og koncernens trængte økonomi har ulmet i årevis blandt de selvstændige brugsforeninger, der i november erklærede, at de vil opstille en modkandidat.

“Vi vil have en samlende figur. Coop kan ikke undvære brugsforeningerne, og vi kan ikke undvære Coop og Coops butikker. Men for at fælleskabet skal fungere, er vi nødt til at have en person i spidsen, som vil samle hele bevægelsen”, siger talsmand for de selvstændige brugsforeninger Søren Tang Sørensen, i en pressemeddelelse.

Lars Fournais vil bygge videre på den arv og de rødder, der er Coops, herunder med fokus på kvalitet og samfundsansvar. Men der er behov for to ting yderligere for at blive en sund virksomhed. For det første en ledelse og en organisation, der respekterer medlemsdemokratiet og sætter købmændene, uddelerne og ildsjælene foran hovedkvarteret. For det andet et styrket fokus på kerneforretningen. Målet er Coop som en sund virksomhed.

Tung erhvervsmand
“Coop som en sund virksomhed rummer tre ting. Sund betyder samfundsansvar og kvalitet. Det betyder også sund økonomi. Og så betyder det ikke mindst en sund organisation, hvor kræfterne skal sættes fri, og hvor administrationen og hovedkvarteret ikke får lov til at tro, at de selv er meningen med det hele”, siger Lars Fournais.

Lars Fournais’ karriere omfatter ledende direktørposter i bl.a. Grundfos, Brødrene Dahl og Saint-Gobain Distribution Denmark. Han har i dag en række bestyrelsesposter i bl.a. OK, Stibo og Danske Invest og er formand i både AGF og den frivillige kæde Lakeksperten.

Coop afholder landsråd 13.-14. april i år, hvor formandsvalget afholdes.