Nu skal kyllinger også have dyrevelfærdsmærke

Et år efter statens indførelse af dyrevelfærdsmærket svinekød, skal nu også kyllinger omfattes af mærkningsordningen

Fremover kan også kyllinger få et dyrevelfærdsmærke. Foto: Colourbox

Efter et år med hjerter på pakker med svinekød er det tid til at udbrede ordningen til også at omfatte kyllinger. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

– Det er dejligt at se, at Dyrevelfærdsmærket på et år er vokset så markant. Det viser, at danskerne går efter dyrevelfærd, når de køber ind – og at de har kendskab og tillid til mærket. Nu planlægger vi at udvide mærket til også at omfatte kyllinger, så danskerne også kan handle med hjertet, når de køber kylling, siger Jakob Ellemann-Jensen i den forbindelse.

Efter planen vil de nye kyllinger med dyrevelfærdsmærkning komme i handlen til efteråret.

Læs også: Det statslige dyrevelfærdsmærke er lidt mere kendt end Coops

Det statslige dyrevelfærdsmærke er blevet til i samarbejde med en række interesseorganisationer, bl.a. Landbrug & Fødevarer, Danish Crown, Dansk Supermarked, De Samvirkende Købmænd, Danske Slagtermestre, Lidl og Aldi.

Coop har valgt egen ordning

Coop valgte dog ikke at være en del af ordningen og lavede i stedet sit eget dyrevelfærdsmærke, da man ikke mente, det statslige mærkningssystem med er, to eller tre hjerter var retvisende i forhold til, hvor meget bedre dyrevelfærden blev.

“Efter kun et år med Dyrevelfærdsmærket er hver fjerde pakke dansk svinekød i butikkerne nu mærket med et, to eller tre hjerter. Det viser branchetal,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Læs også: Omdiskuteret dyrevelfærdsmærke kommer næste sommer

For de nye velfærdsmærker til kyllinger gælder det:

1 hjerte: landmændene skal benytte kyllingeracer, der vokser langsommere, dyrene skal have mere plads og transporteres i kortere tid til slagtning.

2 hjerter: kyllingerne skal have endnu mere plads samt berigelse af kyllingernes miljø, som f.eks. adgang til frisk luft, grovfoder eller beskæftigelsesmateriale.

3 hjerter: endnu mere plads, et attraktivt udeareal for kyllingerne samt endnu mere berigelse af kyllingernes miljø, herunder både grovfoder og beskæftigelsesmateriale til kyllingerne.