Nu kan “to-go-frikadellen” også få Nøglehulsmærket

Hidtil har bl.a. delikatesseafdelingerne været afskåret fra at mærke varer med det grønne Nøglehul

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

En ændring af reglerne for det grønne Nøglehulsmærke gør det nu muligt at sætte mærket på alle ikke-færdigpakkede fødevarer, der lever op til Nøglehullets krav om indhold af fx fedt, salt, sukker, fibre og fuldkorn.

Det betyder, at eksempelvis to-go-mad, der pakkes i delikatessen, mens kunden venter, eller sandwichen på tanken kan få mærket.

– Nu bliver det endnu lettere for forbrugerne at finde vej til de sundere alternativer – også når de er på farten. Samtidig får virksomhederne mulighed for at løfte omsætningen dér, hvor vi ved, at det også kan gavne folkesundheden, siger kontorchef Else Molander, Fødevarestyrelsen.

Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke.