Nu kan butikker sælge fødevarer til engros

Ny praksis i Fødevarestyrelsen betyder, at dagligvarebutikker fremover f.eks. kan donere brød til engrosbagere eller sælge stødt frugt videre til juiceproducenter

Fremover kan detailbutikker sende fødevarer til engrosvirksomheder til ny produktion. Arkivoto: Mikael Hjuler

“En sejr i kampen mod madspild”.

Sådan beskriver Dansk Erhverv en ny tolkning af reglerne for fødevarer, som fremover giver dagligvarebutikker mulighed for at sælge eller donere mad til andre detailbutikker eller grossister, hvor den før skulle smides ud.

Det betyder, at f.eks. bake off-varer kan sendes retur i systemet til produktion af rasp, rugbrødschips eller romkugler, eller at kød kan sendes videre til producenter af færdigretter.

“Da det er en ændring vi har kæmpet for i flere år, er vi selvfølgelig meget glade for at Fødevarestyrelsen nu ændrer praksis på området, så detailhandlen kan igangsætte yderligere initiativer for at begrænse deres madspild,” skriver Dansk Erhverv i forbindelse med praksisændringen.

Fødevarestyrelsen har udarbejdet to notater om, hvordan man som detailbutik skal forholde sig for fortsat at leve op til reglerne på området.