Nu har Snedsted igen en rigtig Spar

Byens tidligere butik brændte sidste sommer. I den nye butik er der blandt andet en stor delikatesseafdeling

I oplandet omkring Spar i Snedsted er omkring 3000 borgere. Foto: Helle-Karin Helstrand

Præcis 13 måneder efter, at den kun seks år gamle Spar i Snedsted brændte helt ned, kunne de tre ejere, købmændene Kristian Rysgaard Stærk, Jens Andersen og Anders Nyby, slå dørene op for en helt ny butik i mandags, den 7. august.

– Vi havde jo egentlig ikke behov for en ny butik, men det er da dejligt at stå med en butik, som vi har indrettet, som vi gerne ville. Vi var i gang med at ændre lidt i den anden, fortæller Kristian Stærk.

Butikken har et salgsareal på knap 1000 kvm., hvilket er 300 mere end den gamle.

– Vi har bygget så stort, som vi måtte. Blandt andet har vi skullet tage hensyn til banen, der ligger lige bag butikken, siger Kristian Stærk.

Kristian Rysgaard Stærk ejer Spar sammen med Jens Andersen og Anders Nyby. Sammen ejer de yderligere tre butikker.

En af de afdelinger, der er lagt meget vægt på i de nye butik, er delikatesseafdelingen, hvis disk er mange meter lang og fyldt med alt fra frisk fisk, middagsretter og kød af kødkvæg til en salatbar. Bag disken arbejder medarbejderne i et åbent produktionslokale.

– Vi har en slagter, der kan skære en bøf, men en stor del af vores kød kommer fra slagterafdelingen i en af vores andre butikker. Det samme gør vores færdigretter, fortæller købmanden.

De tre købmænd ejer, udover Snedsted, også Thisted, Koldby og en andel i Spar Karby. Alle butikker har en delikatesseafdelingen, mens der kun er slagterafdelinger i Thisted og Koldby.

– De leverer mad og kød til vores andre butikker og til flere Spar-butikker i Thy, fortæller købmanden.

Færdigretter er populære i de tre købmænds butikker. Spar i Koldby sælger cirka 100 bakker med kød og kartofler til at sætte i ovnen i løbet af en weekend. Købmændene forventer, at Snedsted vil opnå samme salg.

Han forventer, at butikken vil øge sin omsætning med 10 pct. sammenlignet med 2015.

– Selv om vi havde en nødbutik få hundrede meter herfra, har vi mistet kunder. Men jeg tvivler ikke på at de gamle – og nye – kunder finder vej til butikken, siger Kristian Stærk.

Branden opstod, da der skulle lægges nyt tagpap på en del af taget, efter at indbrudstyve havde skaffet sig adgang til butikken den vej.