Nu går jagten på Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder ind

For to år siden vandt Fakta prisen - blandt andet for sit arbejde med autister

Foto: VFSA Sidste års prisuddeling

CSR People Prize bliver i år uddelt for 20. gang. Prisen går til virksomheder, der udmærker sig ved at tage et socialt ansvar for egne medarbejdere, og ved at skabe job til udsatte på kanten af arbejdsmarkedet.

Prisen uddeles i to kategorier: En til virksomheder med under 100 ansatte – og en til de større virksomheder.

VFSA, Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, står bag prisen, som i år uddeles d. 7. november til konferencen ”Grib Verdensmålene!”. Konferencen afholdes af VFSA i samarbejde med Dansk Indusri og Global Compactder

For to år siden var Fakta en af de to vindere, da discountkæden fik prisen for at uddanne og ansætte mennesker med autisme.

Sidste år vandt Logistikkompagniet CSR People Prize for mindre virksomheder, og ISS Facility Services vandt prisen for større virksomheder.

– Mange danske virksomheder har i årevis bidraget til samfundet og taget et socialt ansvar ved eksempelvis at åbne virksomhedens døre for personer med forskellige udfordringer, men da begrebet virksomhedernes sociale ansvar kom til Danmark i midten af 1990’erne, var der mange, der lige skulle tage begrebet ind. For hvad er egentlig socialt ansvar? Er det noget nyt? Og hvorfor skal man tage det?, fortæller Sven A. Blomberg, formand for VFSA og viceordførende direktør i Jyske Bank.

VFSA har nu åbnet for indstillinger til årets udgave af CSR People Prize, og alle virksomheder – store som små, samt offentlige og private – kan søge om prisen.

DEL
Forrige artikelShobr får tilført ny kapital
Næste artikelDanske måltidssalater kommer fra Holland
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.