Nu åbner Bilka i Randers

Fredag morgen kl. 6 slår Salling Group dørene op for Bilka-varehus nummer 19

Der bygges om i den tidligere Kvickly. Foto: Salling Group

I oktober sidste år meddelte Salling Group, dengang Dansk Supermarked, at koncernen havde overtaget det daværende Kvickly i Randers Storcenter.

På fredag klokken 6 er Bilka klar til at åbne sit 8400 kvm. store varehus efter en udvidelse af salgsarealet med 1800 kvm. og en total ombygning.

Med åbningen får Salling Group opfyldt et gammelt ønske om at rykke ind med Bilka i Randers, og Per Bank sagde allerede dengang i oktober på LinkeIn:

“Efter mange års venten lykkes det nu endelig at få en ny Bilka til Randers til glæde for vores mange kunder, som har ventet alt for længe på det. Vi forventer at åbne umiddelbart efter sommerferien næste år, hvis alt går vel. Jeg kan garantere, at Bilka-teamet kommer til at levere et hypermarked i verdensklasse. Med dette tiltag sikrer vi også endnu flere arbejdspladser i Danmark, da vi kommer til at sælge rigtig megen nonfood, som ellers i høj grad købes ind via udenlandske netbutikker”

Randers har tidligere været meget tæt på at få en Bilka – senest i 2013. Den gang stoppede en revision af planloven en lokalplan, som havde været længe undervejs og som skulle bane vej for hypermarkedet, lige før den blev vedtaget.

Men nu er Bilka en realitet, og allerede fra midt i august vil kunderne også kunne købe mad via nettet i det nye varehus, der bliver en del af Bilka To Go fra 14. august.

Leder af varehuset er Jan Møller, der har stor erfaring fra blandt andet at have været varehuschef i to Føtex-varehuse i Randers.

Fakta om ombygningen:

– har været i gang siden januar, da Bilka overtog de tidligere Kvilckly-lokaler

– ca. 40 håndværkere har været i gang hver eneste dag

– 350 lastbiler med byggeaffald er blevet transporteret væk

– 40.000 meter kabel er trukket

– der er skiftet 750 spots og malet 8.000 kvm loft.

– der er leveret 8600 stk. trådhylder – svarede til 8,6 km

– der er benyttet 2,5 km rør til søjlerne

– der er leveret 15.000 stk. hyldeknægte til opbygning af varehuset

Kilde: Salling Group