Normal rykker til Norge

Normal-kæden åbner to butikker i Norge, der samtidig bliver første styrkeprøve udenfor Danmark

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Danmarks hurtigstvoksende detailkæde, Normal, der 11. maj åbner butik nummer 79 herhjemme, åbner til sommer kædens første butikker udenfor hjemlandet.

Det norske marked er udset til Normals første udenlandske marked, hvor kæden har planer om at åbne to butikker i Kristiansand og herfra rulle konceptet ud til resten af Norge, hvor kæden, ifølge medejer og adm. direktør Torben Mouritsen, ser et lige så stort markedspotentiale som i Danmark.

Joint-venture
I Norge har Normal-ejerne indgået et joint-venture med to danskere, Michael Eeg og Jesper Brandt, der begge er bosiddende i Norge og har erfaring med norsk detailhandel.

– Det er første gang, vi laver et joint-venture-selskab. Vi vil gerne have et lokalt kendskab til markedet og nogle drivkræfter, der er i stand til at rulle det ud effektivt og hurtigt, siger Torben Mouritsen til Dagbladet Børsen.

Normal-kæden har Bestseller-rigmanden og serieinvestoren Anders Holch Povlsen som den absolut tungeste hovedaktionær med en ejerandel på mellem 66 og 75 pct., mens ejerkredsen, foruden Torben Mourtitsen, også tæller Bo Kristensen, Jan Dal Lehrmann og reklamemanden Søren Fauli.

Normal-kæden var tæt på at blive solgt til kapitalfonden Nordic Capital sidste år, men handlen blev aldrig gennemført til stor skuffelse for blandt andre Anders Holch Povlsen, der i kraftige vendinger langede ud efter Nordic Capital, efter salget var røget i vasken.