Normal nærmer sig 1 milliard i omsætning

På fire år er Normal vokset fra en mindre millionomsætning til 665 mio. kr. i 2016. Forventningen er, at kæden runder 1 mia. kr. i indeværende regnskabsår

Når det gælder vækst er Normal-kæden langt fra en normal virksomhed. På fire år er Normal således gået fra en omsætning under 10 mio. kr. til sidste års omsætning på 665 mio. kr.

Og snart runder kæden en milliardomsætning.

“Inden længe går vi ind på et nyt marked, og jeg regner med, at vi i indeværende regnskabsår runder en mia. kr. i omsætning, siger adm. direktør og medejer Torben Mouritsen til Børsen.

For den fremgang har Normal-kæden med hovedkontor i Skanderborg netop modtaget Børsens Gazellepris som den mest fremgangsrige virksomhed i Midtjylland med en vækst på 11.900 pct. over de seneste fire år.

Plads til op imod 150 butikker i Danmark
Siden den første butik så dagens lys i Silkeborg i 2013 er yderligere 82 butikker kommet til i Danmark, mens syv er åbnet i Norge. Og væksteventyret stopper langt fra her.

Selv om ekspansionen er bremset op på hjemmemarkedet i år, vurderer Torben Mouritsen, at der er plads til mellem 120 og 150 butikker i Danmark, ca. lige så mange i Norge, og at ambitionen er at udrulle konceptet til mange andre europæiske lande.

I blandt Normals ejerkreds er, foruden de to stiftere Torben Mouritsen og Bo Kristensen med hver 10-15 pct. af aktierne, også hovedaktionær og mangemilliardær Anders Holch Povlsen, der sidste år opkøbte majoriteten af aktierne. Ligeledes er også reklamemanden Søren Fauli med en mindre ejerandel.

Ifølge Børsen var Normal tæt på at blive solgt til kapitalfonden Nordic Capital sidste år.

I den afsluttende fase sænkede kapitalfonden dog sit købstilbud, hvilket gjorde Anders Holch Povlsen så irriteret, at han efterfølgende offentligt kritiserede Nordic Capital.