Nordisk Tang får millionindsprøjtning fra norske investorer

Tang har et kæmpe potentiale som ingrediens i andre fødevarer, mener direktør i Nordisk Tang

Nordisk Tang har en vision om at bringe tang på danskernes spiseborde. Foto: Nordisk Tang.

En norsk investorgruppe ført an af firmaet Artic Seaweed har investeret et større, ukendt millionbeløb i den danske iværksættervirksomhed Nordisk Tang i Grenaa, der dyrker, høster og producerer tangprodukter.

Med investeringen køber Artic Seaweed sig ikke blot ind i råvaren.

Nordisk Tang har nemlig adgang til en fermenteringsproces, som virksomheden og dets investorer ser store fremtidsperspektiver i.

– Vi ser et kæmpe potentiale inden for tang som ingrediens i andre fødevarer. Gennem en specialudviklet fermenteringsproces bliver tangen særdeles interessant i forhold til at reducere saltindhold, virke som bindemiddel og tilføre umani, udtaler adm. direktør Kristian S. Ottesen, Nordisk Tang, i en pressemeddelelse.

Med fermenteringsprocessen kan Nordisk Tang også gøre mange af de bioaktive stoffer i tangen langt mere tilgængelig.

Det kan f.eks. være gennem vitamin K og B12, som bidrager til blodets størkningsproces, knogledannelse og celledeling, samt sunde omega 3, 6 og 9-fedtstoffer.

Eksport til nærmarkeder

I løbet af 2018 vil Nordisk Tang fordoble omsætningen, og virksomheden fortæller, at de har op mod fem nye produkter med et stærkt sundhedsfokus i pipelinen.

Nordisk Tang blev stiftet i 2014 og har i dag aftaler med distributionskanaler i Danmark og er ligeledes begyndt eksport til Tyskland, Sverige og Norge.

I 2015 blev Nordisk Tang fusioneret med Endelave Seaweed under virksomhedsnavnet Nordic Seaweed.

Selskabet kom i 2016/2017 ud med et underskud på 2,6 mio. kr.