Nissan klar med stor kassevogn

Nissan har stor erfaring med at fremstille varebiler i både store og mindre vægtklasser og er en betydelig spiller på det internationale marked.
Herhjemme hører Nissan til de mindre udbydere, når det gælder kassevogne, men producenten er nu klar til et nyt fremstød herhjemme med kassevognen NV400.
Den nye NV400 er en stor kassevogn med en varerumsvolumen på mellem 8 og 17 kubikmeter. Man kan alt efter behov vælge mellem mange forskellige modeller og versioner med for- og baghjulstræk, tre forskellige akselafstande,
fire forskellige længder og
tre forskellige højder. Det er en type varebil, som butikken vil vælge til kørsel med mange bure og containere.
Forskellige ydelser
Alle motorerne er en 2, 3 liters dieselmotor, der leveres med forskellige ydelser. Mulighederne bevæger sig mellem to singleturbomotorer, der yder henholdsvis 110 og 125 HK, og to nyudviklede biturbomotorer, som leverer en ydelse på henholdsvis 135 og 165 HK.
De nye biturbomotorer er velegnede til varebiler, der skal bruges til at køre tung last eller til længere køreture.
Nissan har forsynet den nye NV400 med forskellige former for avanceret teknologi, der bl.a. skal øge sikkerheden. Det gælder f.eks. Extended Grip, som skal optimere vejgrebet ved kørsel under vanskelige forhold som sne.
Et nyt vidvinkelspejl giver føreren bedre udsyn. Desuden har bilen Hill Start Assist, som automatisk aktiveres, når man sætter bilen i gang på en skrånende vej.