Netto vil sælge overskudsmad på app

Netto forventer årligt at sælge 12.000 tons overskudsmad på appen Mad Skal Spises

Foto: Netto

Appen Mad Skal Spises, som Netto har lanceret i samarbejde med FødevareBanken, er et nyt våben i discountkædens ambition om at bekæmpe madspild i butikkerne.

Når man downloader appen, får forbrugerne let og hurtigt overblik over, hvilke Netto-butikker der ligger inde med gode og brugbare madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, og som derfor risikerer at ende som madspild.

Varerne bliver i god tid sorteret, sat ned i pris og vist på app´en, så kunderne både kan få et godt tilbud og være med til at løse den store madspilds-udfordring.

Mere end 250.000 nedsatte varer 

Netto regner med, at der løbende vil være mere end 250.000 nedsatte varer til rådighed landet over afhængig af dag og tid.

Årligt vil det svare til mere end 12.000 ton madvarer, som potentielt kan reddes fra skraldespanden.

”Det er unikt, at man nu kan tjekke præcis hvor og hvornår, der er nedsatte madvarer til salg. Før har det været lidt mere tilfældigt, om man lige kunne finde en nedsat vare, der passede ind i dagens indkøb. Men med vores nye løsning kan man faktisk planlægge sine indkøb og vælge de nedsatte datovarer, man har brug for i de butikker, der er lige i nærheden.” siger Nettos landedirektør Brian Seemann Broe i en pressemeddelelse.

”App’ en er et godt redskab til at undgå madspild i allersidste led – nemlig i butikkerne. I FødevareBanken er vi glade for samarbejdet med Netto, der kan løfte en så stor opgave som udviklingen af en sådan app,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

Netto har som landets største dagligvarekæde igangsat sin egen ambitiøse plan om at halvere den mængde mad, der smides ud i butikkerne, inden 2030.

Og her er app´en seneste tiltag, som skal reducere madspildet også uden for butikkerne.