Netto stopper salg af “magiske” sten

Netto har valgt at fjerne såkaldte Mood Stones fra hylderne, efter kritik af at stenene lover lidt for meget af det gode

Foto: Claus Sjödin

Netto har mødt kritik af at sælge såkaldte Mood Stones i butikkerne, hvor det på pakken fremgår, at stenene har “uendelige mængder af positive energier, der hjælper med at forvandle krop, sind og sjæl”.

Kritikken blev indledt provst Poul Bo B. Sørensen, der i et indlæg i Kristeligt Dagblad gerne ville vide, “hvorfor Netto nu beskæftiger sig med kvaksalveri?”

Og kritikken er blevet taget op af Forbrugerrådet Tænk. Her siger seniorrådgiver Sine Jensen, at de (producenten Ronald A/S., red.) skal kunne dokumentere virkningen, men samtidig understreger Sine Jensen, at der ikke er nogen risiko forbundet med produktet, hvor Forbrugerrådet Tænk ikke vil anmelde producenten.

Af indlægssedlen fremgår det, at man blot skal bære rundt på stenene i lommen eller lægge dem under hovedpuden for at indfange deres energi.

I et skriftligt svar til Kristligt Dagblad forklarer Dansk Supermarked, at stenene er solgt som led i en spotvarekampagne med fokus på indretning og wellness, og at “Mood Stones mest er og var tænkt som en dekorationsgenstand, der fungerer i sammenhæng med det”, – og at man ikke agter at sælge dem igen.