APILSNAR: Netto sender et flyselskab på vingerne

Jetto hedder det nye selskab, der præsenteres i dag den 1. april.

Illustration: Dansk Supermarked

 

Med 35 års erfaring med lave priser i dagligvarehandlen præsenterer Netto nu et lavpris flyselskab, der blandt andet vil sælge taxfree dagligvarer under rejsen.

I samråd med en række luftfartsrådgivere har Netto – eller Jetto, som det nye selskab efter planen skal hedde – besluttet at gå fra jorden med fem-seks mellemdistancefly, der skal flyve indenrigsruter i Danmark og udenrigsruter til England, Tyskland, Polen og Sverige, hvor Netto i forvejen er kendt fra dagligvarehandlen. Netto er lige nu i forhandlinger med de relevante lufthavne. Af hensyn til rejseglade danskeres planlægning offentliggør Netto deres nye satsning allerede nu.

– Jeg har selv på egen krop mærket behovet for at rejse hyppigere, mere ubesværet og med flere valgmuligheder, der også tager højde for budgettet. Det skal være muligt for flere danskere at besøge vores nabolande og opleve mere, siger Netto’s administrerende direktør Claus Juel-Jensen.

Han er ikke i tvivl om, at kundernes tillid til Danmarks største dagligvarekæde også kan få virksomhedens rejsesatsning godt fra land.

– Med vores erfaringer tror vi på, at det kan lade sig gøre at skabe et driftssikkert lavprisselskab med gode ”varer på hylderne” og glade medarbejdere, forklarer Claus Juel-Jensen.

Som det første flyselskab i verden satser Jetto benhårdt på convenience og tax-free shopping på en helt ny måde. Passagerer kan tjekke deres bagage ind i en af Netto’s 423 butikker i Danmark og dagen efter gå direkte ombord på flyveren. Ombord kan dagligvareindkøbene klares til tax-free priser med levering i lufthavnen.