Netto går sammen med Real om tyske indkøb

Foto: Claus Sjödin

Dansk Supermarked har fundet en løsning på discountkæden Nettos tyske indkøb.

Frem til 1. april købte Netto i Tyskland ind sammen med giganten Edeka, men nu er det samarbejde afløst af en større alliance mellem seks kæder i mellemklassen i et indkøbs-joint venture med navnet “RTG Retail Trade Group”.

Netto International-direktør Morten Møberg Nielsen siger om samarbejdet:

– Med det nye joint venture skaber vi en konkurrencesituation, hvor vi kan matche de største tyske kæder. Det er godt nyt for Netto Tyskland og giver os mulighed for at udnytte synergier på tværs og drage nytte af den skala og tekniske know-how, vi samlet set bringer til bordet.

I første omgang skal indkøbsfællesskabet købe fødevarer og nonfood. Den mest kendte kæde blandt Nettos partnere er giganten Metro Groups hypermarkedskæde Real.

DEL
Forrige artikelDanske Spil får ny topchef
Næste artikelHvor mange kan stave til convenience?
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.