Nets lancerer Dankort-app torsdag

Dankort-app skal tage kampen op med MobilePay, men er endnu ikke færdigudviklet

Foto: Colourbox

Nets mobile dankort har været længe undervejs og i morgen, torsdag, lancerer virksomheden omsider deres Dankort-app i et forsøg på at dæmme op for Danske Banks MobilePay-løsning i detailbranchen.

Appen er dog ikke færdigudviklet, men bliver i første omgang lanceret i en beta-version, understreger Nets.

Med appen får forbrugerne adgang til at betale med mobilen ved kassen. Betalingen bliver dog først gennemført i det øjeblik, kunden går ind i appen og godkender betalingen.

Brugervenlig løsning
Derfor arbejder Nets på at udvikle en mere brugervenlig løsning, hvor mobilen blot skal holdes hen til terminalen, hvorefter betalinger på op til 200 kr. herefter automatisk kører igennem, nøjagtig som det er tilfældet med det kontaktløse dankort.

Nets forventer, at lancere en mere færdigudviklet version inden sommerferien, efter at have afprøvet teknologien i praksis og fået tilbagemeldinger fra forbrugerne.

Næsten 80 procent af den årlige omsætning på ca. 550 mia. kr. i de danske butikker foregår i dag med Dankort-betalinger, men det forventes, at de mobile transaktioner på få år vil overhale betalinger med det fysiske dankort.

DEL
Forrige artikelNemlig.com øger salget
Næste artikelWal-Mart øjner mere vækst i Indien og Kina
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.