Nets gør Alipay tilgængelig i danske butikker

Kinesiske turister og andre, der foretrækker at betale med betalingstjenesten Alipay, får nu mulighed for at gøre det i Danmark

Alipay er en del af den kinesiske gigant Alibaba. Foto: Alibaba Group

Danske Nets har indgået et samarbejde med den kinesiske betalingstjeneste Alipay, som betyder, at tjenesten nu udrulles i udvalgte danske butikker og herefter i det øvrige Norden.

Alipay drives af Ant Financial Services Group, et selskab i den enorme Alibaba-koncern og er i hjemlandet en avanceret tjeneste med et væld af funktioner, der sætter kineserne i stand til både at betale på nettet, betale regninger – og sågar sende penge til hinanden.

Med op imod en halv mia. Alipay-brugere er tjenesten den største af sin art i verden.

Det ventes at være især kinesiske turister, der vil benytte Alipay i butikkerne, da kreditkort for den hastigt voksende mellemindkomstgruppe i Kina ikke er særlig udbredt.

Sikkerhed
Betaling via Alipay sker ved, at ekspedienten scanner en QR-kode på brugerens telefon, hvorefter beløbet og kvitteringen modtages og godkendes på telefonen.

Herefter sørger Alipay for at data leveres til Nets, mens Nets sørger for, at butikken modtager pengene fra den kinesiske tjeneste.

Skandinavien modtager et stigende antal kinesiske turister, og mange benytter deres ophold til at shoppe i eksklusive mærkevarebutikker.

Det vil i begyndelsen fortrinsvis være i sådanne butikker, de kinesiske besøgende vil støde på Alipay, oplyser Nets.

Alipay har allerede været tilgængelig igennem noget tid i udvalgte butikker i Københavns Lufthavn.