Nets fusionerer med tysk konkurrent

Betalingsselskabet vil ind på en større del af det europæiske marked og går derfor sammen med konkurrenten Concardis Group

Foto: Nets

Betalingsselskabet Nets vil tage en større bid af det europæiske marked for betalingsløsninger og fusionerer derfor med tyske Concardis Group. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

– Vi ønsker at ekspandere og være med til at forme den europæiske betalingsindustri. Tyskland rummer i sig selv en stort vækstpotentiale både i kraft af markedets størrelse, et højt forbrug og tre ud af fire betalinger foregår stadig kontant. Fusionen med Concardis Group etablerer os i den tysktalende del af Europa, hvilket, udover at være et højvækst område, også er et ideelt springbræt til resten af Europa, siger Bo Nilsson, adm. direktør for Nets i pressemeddelelsen.

Forventer skalafordele til kunderne

Begge selskaber beholder deres eget navn, men samlet vil det nye selskab give en nettoomsætning på 1,3 mia. euro og en driftsindtjening før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 500 mio. euro.

Ifølge pressemeddelelsen forventer man, at fusionen vil udløse skalafordele, så der kan investeres mere i “innovation og services til glæde for kunderne”.

I februar blev Nets, efter halvandet år på børsen, afnoteret og aktierne solgt til den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman, som overtog efter kapitalfondene Advent International og Bain Capital. De to selskaber ejer i forvejen Concardis Group.

Fusionen skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før den kan gennemføres. Det forventes at ske i fjerde kvartal i år.