Nets anker Konkurrencerådets afgørelse

Nets mener ikke at have misbrugt sin dominerende stilling og anker nu Konkurrencerådets afgørelse

Nets afviser Konkurrencerådets anklager om at have misbrugt sin dominerende stilling. Foto: Nets

Nets er – ikke overraskende – dybt uenige med Konkurrencerådet, der mener, det daværende datterselskab i Nets-koncernen, Teller A/S, har misbrugt sin dominerende stilling på betalingsmarkedet.

Konkurrencerådet mener ellers, at Teller i perioden 2012-2016 har givet betydelige rabatter til nogle af selskabets største kunder, hvilket har afskåret konkurrenter fra den frie konkurrence på markedet.

Læs også:Nets er kommet i bagmandspolitiets klør

Men det afviser Nets, der derfor har anket sagen til Konkurrenceankenævnet.

– Vi er helt uenige i afgørelsen – både den juridiske præmis og det faktuelle grundlag afgørelsen er truffet på. Markedet for betalinger har i en årrække været kendetegnet ved internationalisering, stigende konkurrence og faldende priser. Så at definere markedet så snævert og statisk, som Rådet gør, harmonerer ikke med den faktiske markedsudvikling, siger Søren Winge, pressechef i Nets.

Konkurrencerådet mener, overtrædelsen er så alvorlig, at rådet har anmeldt sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, populært kaldet bagmandspolitiet.

Teller var frem til 2016 et datterselskab i Nets-koncernen. Teller blev i december 2017 fusioneret med koncernselskabet Nets Denmark A/S og herefter markedsført som Nets.