Nethandel på mobil skal være nemt

Demandware vurderer, at nethandel via mobil overhaler computeren inden udgangen af 2017.

Arkivfoto: Henrik Denman

Flere og flere kunder hiver mobilen op ad lommen, når der skal handles på nettet, i stedet for at sætte sig foran computeren. Det viser kvartalsrapporten Shopping Index fra virksomheden Demandware, der udvikler cloud-baserede e-handelsløsninger.

Rapporten inkluderer information om shoppingfrekvens, konvertering, gennemsnitlig transaktionværdi (ATV) og nettoændringen hos forbrugere. Den viser, at en fjerdedel af det totale antal transaktioner i Norden gennemføres på en smartphone. Det er en stigning på 93 pct. alene i løbet af det seneste år.

Den udvikling får Demandware til at vurdere, at mobilen vil overhale computeren ved udgangen af 2017, når det kommer til onlinehandel. Og det kræver, at butikkerne forbereder sig på, at det skal være nemt for forbrugerne at handle på mobilen.

– Vi kan se, at mobile betalinger fordobles i antal på bare et år på det nordiske marked, og at flere betalingsmetoder introduceres i mobile browsere for at imødekomme forbrugernes ønske om at forenkle købsprocessen. Det kræver ganske enkelt bedre og nemmere betalingsmetoder for at øge konverteringen og få fuldført flere transaktioner. De forretninger, som formår at tilpasse sig hurtigt, er de reelle vindere. Kunderne er klar!, siger Lars Grønkjær, Nordisk Chef for Demandware.

DEL
Forrige artikelCoop siger farvel til foreningsdirektør
Næste artikelIrske DCC har fået grønt lys for Shell-køb
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.