Netbutik: Dåsesalg uden pant er lovligt

Netbutikken Netpris.dk mener, at den ikke gør noget ulovligt, når den fra Tyskland sælger øl og sodavand på dåser uden pant til danskere, som får varerne kørt hjem til sig selv af selvstændige vognmænd.
Mens Miljøstyrelsen som omtalt i sidste uge i Dansk Handelsblad forventer at udstede et endeligt forbud mod netbutikkens pantfri salg i løbet af et par måneder, så mener Netpris. dk omvendt, at salget er fuldstændig lovligt og fortsætter med at lade danskere købe øl og sodavandsdåser uden pant - Vi har fået at vide fra skattevæsenet i forbindelse med forhåndsgodkendelsen af vores model, at man kun skal betale pant, når det ikke er til privat forbrug, og det har vi også forklaret Miljøstyrelsen. Vi har ikke interesse i at gøre noget, som er ulovligt eller forkert, siger adm. direktør Lars Munch Johansen fra Netpris GmbH.
Han henviser som dokumentation til, at Skat på sin website i forbindelse med en vejledning om betaling af punktafgift skriver "Vær opmærksom på at emballage til drikkevarer som øl, sodavand, kildevand mv. som ikke er til eget brug er pantpligtigt".
Udvider sortiment
Den halvandet år gamle netbutik reklamerer med, at danskere kan slippe for turen over grænsen ved at få en fragtmand til at hente bestilte varer, og salget går ifølge Lars Munch Johansen strygende.
Netbutikken har den seneste halvanden måned udvidet antallet af varer fra 522 til 655 og forventer på baggrund af ønsker fra sine kunder at udvide sortimentet yderligere med dagligvarer.
Samtidig kan netbutik- transportører nu tilbyder at køre bestilte varer til de private modtagere til lavere fragtpriser end hidtil.
Netbutikken sender sit ugentlige nyhedsbrev ud til knap 150.000 e-mail modtagere i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis