Nestlé vil genbruge al emballage

I 2025 må ingen emballage, herunder plast, ende på en losseplads eller som affald, lyder koncernens ambition

Nestlé har mange produktemballager. I 2025 skal de alle være genanvendelige.

Verdens største fødevareproducent, Nestlé, melder sig nu i kampen for at mindske affaldsmængderne, som i dag er resultatet af det store forbrug af emballager i husholdningerne.

Udmeldingen fra Nestlé-koncernens topchef, Mark Schneider, lyder, at koncernens emballage skal være genanvendelig i 2025.

Den nye vision i Nestlé er, at ingen emballage, herunder plast, må ende på en losseplads eller som affald.

– Plastaffald er et af de største bæredygtighedsproblemer, som verden står overfor i dag. Det kræver en kollektiv tilgang, og vi er forpligtet til at finde forbedrede løsninger til at reducere og genbruge affald. Vores ambition er at opnå 100 pct. genanvendelig emballage inden 2025, siger Mark Schneider.

Nestlé mener, at der er et presserende behov for at minimere emballagens indvirkning på miljøet.

Virksomheden, der er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, fokuserer på tre kerneområder: at eliminere ikke-genanvendelig plastik, at tilskynde til brug af plast, der gør det muligt at genanvende mere, og at eliminere eller ændre komplekse kombinationer af emballagematerialer.

DEL
Forrige artikelBagere og supermarkeder giver praktikpladsgaranti
Næste artikelLevering udfordrer fortsat Osuma
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.