Nestlé: Skab flere jobs til unge

Det skal politikerne og de daske virksomheder tage noget mere alvorligt og gøre til en del af valgkampen, mener Nestlé Danmark.
- 100.000 unge, der ikke er i job eller er ved at uddanne sig, er alt for mange. Det har Danmark ikke råd til, og det rammer ikke mindst de unge selv hårdt, siger Søren Rye, landechef i Nestlé Danmark.
Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Nestlé Danmark blandt jobsøgende under 30 år mener syv ud af 10 danske unge, at virksomheder ikke vil ansætte arbejdsløse unge pga. manglende arbejdserfaring. Seks ud af 10 har mistet selvværd i tiden som arbejdsløs, og kun hver tredje tror, at de snart får et job.
- Vi risikerer delvis at tabe en generation på gulvet. Derfor må regering, myndigheder og erhvervsliv gøre en ekstra indsats for at få flere unge i arbejde, siger Søren Rye.
I Nestlé Danmark har man som led i Alliance for YOUth, der er det største europæiske projekt til reduktion af ungdomsarbejdsløshed, i de seneste år ansat 100 unge under 30 år. Det er en tredjedel af virksomhedens medarbejderantal, og det har givet virksomheden mange nye ideer og en forandret kultur.
(hede)

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis