Nestlé sikrer bedre barselsrettigheder

Foto: Nestlé

Den internationale fødevareproducent Nestlé har lanceret en global barselspolitik for alle sine ansatte. Den indebærer, at ansatte som minimum skal have 14 dages betalt barselsorlov og retten til at forlænge barselsorloven i op til seks måneder.

Barslen kan tages af alle med hovedansvar for nyfødte, herunder mandlige ansatte og adoptivforældre.

Nestlé, der har 340.000 ansatte, ønsker at have en barselspolitik, der anses for at være en af de mest progressive i verdens fødevarebranche. Den vil især komme til at spille en stor rolle for kvinder og familier i lande og regioner, der ikke har de samme barselsmuligheder som i de nordiske lande, herunder Danmark.

Hos Nestlé Danmark ændrer den nye politik ikke noget. Her har de ansatte seks måneders barsel med fuld løn, når man har været ansat i to år, og desuden ret til seks måneders ubetalt barsel.

Den globale barselspolitik er baseret på den internationale fagforening ILO’s Maternity Protection Convention, og den vil sikre alle Nestlé-kontorer og fabrikker i verden minimumsstandarder i 2018.

– Politikken vil hjælpe os til bedre at støtte mødre og familier på vores lokaliteter verden over, og den styrker Nestlés støtte til amning i de første seks måneder af et barns liv, siger Chief Human Resources Officer for Nestlé-koncernen, Peter Vogt, i en pressemeddelelse.