Nemlig.com slipper af med trecifret milliongæld

Moderselskabet Intervare forærer 112 mio. kroner til Nemlig.com, der leverer rekordunderskud.

Foto: Nemlig.com

Det trængte netsupermarked Nemlig.com har modtaget en tiltrængt, trecifret millionindsprøjtning i form af eftergivelse af en gæld på 112 mio. kroner til moderselskabet Intervare.

Mens Nemlig.com sælger varer til private, har Intervare specialiseret sig i at levere dagligvarer til de ældre i kommunerne, der ikke selv kan gå i butikkerne.

Begge selskaber er ejet af stifter Stefan Plenge og Bestseller-milliardæren Anders Holck Povlsen, der købte sig ind i selskabet i begyndelsen af 2014 med henblik på at styrke selskabet.

Nemlig.com kommer ud af regnskabsåret 2014/15 med et rekordunderskud på 93 mio. kroner, og en bruttofortjeneste på 39,7 mio. kroner.

De seneste tre år har driftsresultatet udviklet sig negativt fra minus 0,6 mio. kr. i 2012/13-regnskabet til minus 91 mio. kroner i det netop offentliggjorte regnskab.

Ledelsens er da ifølge ledelsesrapporten heller ikke tilfredse med årets resultat og skriver: ”Årets resultat svarer ikke til de forventninger, som blev angivet i årsrapporten for sidste år. Årets resultat er væsentligt påvirket af investeringer til it samt etablering af nyt logistikcenter. Selskabets ultimative ejerkreds har afgivet tilsagn om finansiel støtte, såfremt selskabet har behov herfor.”

Nemlig.com åbnede i efteråret et ny varelager på 36.000 kvadratmeter i Brøndby og har samtidig implementeret et nyt it-system, der ifølge pressemeddelelsen betød, at Nemlig.com ”i flere måneder ikke kunne håndtere det forventede antal ordrer, ligesom kvaliteten var negativt påvirket”.