Mobilen skal informere om fødevarer

En gruppe europæiske forskere med bl.a. dansk deltagelse samarbejder om at udvikle en app, der skal hjælpe forbrugerne med at vælge fødevarer, som passer til deres personlige ønsker, når det gælder helbreds- og miljøhensyn.
Målet er, at forbrugeren skal få nem adgang til information om fødevarerne ved at scanne en QR-kode på hver enkelt fødevare i supermarkedet eller ret i restauranten.
Det vil man blive i stand til, når FoodSmart-appen bliver til virkelighed. Der er tale om en app, som ud fra forbrugerens personlige oplysninger skal forsyne hende med præcis de informationer om de forskellige fødevarer og måltider, som man har brug for.
Info om miljøet
FoodSmart er et fireårigt
forskningsprojekt, hvis formål bl.a. er at udvikle en mobil-app, som kan forsyne fødevarevirksomheder og forbrugere med en lang række oplysninger om fødevarerne.
- Hvis du er inkarneret miljøforkæmper, kan appen give dig oplysninger om de enkelte retters CO2aftryk, så du let kan vælge i overensstemmelse med din samtidighed, forklarer lektor Armando Perez-Cueto, som leder projektet på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
Appen, der vil blive testet i alle deltagerlandene, skal f.eks. kunne forsyne forbrugeren med information om næringsværdier, allergi, madens oprindelse, bl.a. om den er lokalt produceret eller hvor den er importeret fra, og hvordan produktionen af maden har indvirket på miljøet.
- Det er mit håb, at projektet vil ændre niveauet for fødevaredeklarationer, siger Armando Perez-Cueto.
De deltagende lande er Østrig, Frankrig, Grækenland og Storbritannien samt Danmark.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis