Minister vil straffe fødevarebranchens brodne kar

Nyt lovforslag skal give fødevarekontrollen mulighed for at straffe med karantæne, større bøder og daglige tvangsbøder.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen Foto: Claus Bjørn

En ny lov skal sætte ekstra pres på fødevarebranchens brodne kar, så forbrugerne i fremtiden ikke risikerer at opleve butikker og restauranter med dårlig hygiejne og uhumske forhold.

Karantæne, større bøder og daglige tvangsbøder er de nye våben, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) håber at kunne tilføre Fødevarekontrollen.

Folketinget førstebehandler i dag den nye lov, som vil give Fødevarestyrelsen mulighed for at lukke virksomheder i op til seks måneder ved at sætte dem i karantæne, fordoble størrelsen på bøderne samt at give daglige tvangsbøder. Forslaget er fremsat med opbakning fra alle partier bag fødevareforliget.

Ifølge Fødevarestyrelsen var der sidste år en hård kerne på ca. 20 virksomheder, som over længere tid blev ved med at overtræde reglerne.

– Det må aldrig kunne betale sig for enkelte vareforbrydere at se stort på forbrugernes sikkerhed, fordi vi ikke er kontante nok, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

 

 

DEL
Forrige artikelSalget af buræg daler kraftigt
Næste artikelNemlig.com nærmer sig milliarden
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.