Minister vil styrke kampen mod kriminelle

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil forbedre butikkernes brug af videobilleder til at opklare den stigende kriminalitet.

Mange butikker plages af butikstyves hærgen, men nu skal butikkerne have bedre muligheder for at bruge videobilleder af de kriminelle. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommer nu detailhandlen i møde for at dæmme op for kriminalitet i detailhandlen. Særligt dagligvarebutikker har været plaget af hårdføre kriminelle, der begår kriminalitet i butikkerne.

Ministeren tager initiativ til, at Rigspolitiet sammen med Dansk Erhverv og De Samvirkende Købmænd skal drøfte, hvordan dagligvarebutikkerne kan få bedre muligheder for at bruge billeder fra overvågningsudstyr.

Et andet initiativ fra justitsministeren er at udarbejde retningslinjer for politiets indhentelse af billed- og videooptagelser i efterforskningen. Der åbnes for begrænset deling af overvågningsbilleder mellem butikkerne.

Resten af artiklen
er kun for vores abonnenter.

Bliv abonnent

DEL
Forrige artikelGeia Food sælger aktiemajoriteten til norsk investor
Næste artikelKampagne skal sikre lavere afgifter
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.