Minister vil styrke kampen mod kriminelle

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil forbedre butikkernes brug af videobilleder til at opklare den stigende kriminalitet.

Mange butikker plages af butikstyves hærgen, men nu skal butikkerne have bedre muligheder for at bruge videobilleder af de kriminelle. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommer nu detailhandlen i møde for at dæmme op for kriminalitet i detailhandlen. Særligt dagligvarebutikker har været plaget af hårdføre kriminelle, der begår kriminalitet i butikkerne.

Ministeren tager initiativ til, at Rigspolitiet sammen med Dansk Erhverv og De Samvirkende Købmænd skal drøfte, hvordan dagligvarebutikkerne kan få bedre muligheder for at bruge billeder fra overvågningsudstyr.

Et andet initiativ fra justitsministeren er at udarbejde retningslinjer for politiets indhentelse af billed- og videooptagelser i efterforskningen. Der åbnes for begrænset deling af overvågningsbilleder mellem butikkerne.

Efter en række episoder, hvor borgere ikke har fået tilstrækkelig hjælp og service i forbindelse med opkald til alarm centralen, kommer Søren Pape Poulsen sammen med Rigspolitiet med de nye initiativer, der skal forbedre politiets møde med borgere og erhvervsdrivende bl.a. fra dagligvarehandlen.

– Selvom vi danskere heldigvis generelt mødes af et professionelt og imødekommende politi, er det vigtigt, at politiet lærer af de fejl, som bliver begået, siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

DSK er meget tilfreds med de nye initiativer.

– Det er et stort skridt frem i forhold til i dag, hvor politiet i praksis ikke har prioriteret brug af overvågningsbilleder fra eksempelvis selv større butikstyverier.

– Til gengæld er det vigtigt, at overførslen af videomateriale fra anmelder til politi er nemt at bruge, og at politiet er klar til at vurdere det materiale, de får, lynhurtigt. Ellers forsinkes opklaringen af den konkrete forbrydelse, ligesom det bliver vanskeligere at advare kolleger i detailhandlen om bander, der er på togt, siger vicedirektør i DSK, Claus Bøgelund Nielsen.

DEL
Forrige artikelGeia Food sælger aktiemajoriteten til norsk investor
Næste artikelKampagne skal sikre lavere afgifter
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.