Minister serverer koteletter med hjerter

I denne uge kommer det første svinekød med det statslige dyrevelfærdsmærke i handlen

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen serverer koteletter på onsdag. Foto: Folketinget

I denne uge kommer det første kød med det statslige dyrevelfærdsmærke i køledisken, og i den anledning serverer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen onsdag koteletter for kunderne i Meny på Amager og i Føtex Food i Indre by.

Mærket er et samarbejde mellem DyreværnsOrganisationernes SamarbejdsOrganisation, Landbrug & Fødevarer, Danish Crown, Dansk Supermarked, De Samvirkende Købmænd og Danske Slagtermestre, Den Danske Dyrlægeforening, Lidl og Aldi.

Coop introducerede allerede i november sit eget mærke efter en større strid om det statslige mærke, som koncernen ikke er en del af.

Mens Coops mærke allerede i dag benyttes på en bred vifte af produkter – både ferske og forarbejdede, vil fødevareministeren først i denne uge fortælle, hvilke produkter der udover svinekød skal mærkes med det statslige mærke i fremtiden.

DEL
Forrige artikelLokale producenter går egne veje
Næste artikelDanskerne bliver i Danmark i ferien
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.