Minister ser på lempelser af arbejdsmiljøregler for unge

FødevareDanmark håber, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil lempe arbejdsmiljøreglerne for unge i fritidsjob

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil se nærmere på at lempe arbejdsmiljøreglerne for unge i fritidsjob. Arkivfoto: Folketinget

Det er ikke kun landets dagligvarekæder, der oplever alt for strikse arbejdsmiljøregler for unge fritidsjobbere.

Minister inviterer Coop til møde om ungarbejdere

Det samme er tilfældet for mange af landets slagterbutikker, hvor det f.eks. ikke er tilladt, at ungarbejdere gør rent i nærheden af maskiner, selv om de er slukkede.

Derfor har flere selvstændige slagtermestere se sig nødsaget til at skille sig af med de unge fritidsjobbere den senere tid, efter at Arbejdstilsynet har været på besøg i butikkerne.

FødevareDanmark, der blandt andet er brancheorganisation for slagtermestrene og fiskehandlerne, har netop drøftet sagen med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), og brancheorganisationen er optimistisk efter mødet.

– Ministeren var, som vi også forventede, åben for at gøre noget ved problematikken. Derfor tror vi på, at der nu vil ske en lempelse af arbejdsmiljøreglerne, så de mange unge, der er glade for at have et eftermiddagsjob, ikke skal afskediges, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark, i en pressemeddelelse.

Regler afholder unge fra uddannelser

Som formand for brancheorganisationen repræsenterer Leif Wilson Laustsen omkring 700 af landets små og mellemstore fødevareproducenter, og han mener, at de nuværende arbejdsmiljøregler er problematiske.

– For det første mister eksempelvis slagterne og fiskehandlerne en vigtig rekrutteringsbase, når det gælder nye slagterelever. For det andet går det stik imod regeringens ambition om at styrke erhvervsuddannelserne, at unge mennesker bliver udelukket fra at have et fritidsjob og derved få en god føling med fagene og lyst til at uddanne sig i dem, siger Leif Wilson Laustsen.

DEL
Forrige artikelStigning i røverier mod butikker fortsætter
Næste artikelFra skrot til slot i Løkken
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.