Minister optrapper kampen mod madspild med ny tænketank

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er begejstret for Salling Groups seneste initiativ til bekæmpelse af madspild og inviterer nu branchen til møde om udvikling af tænketank

Selina Juul fra Stop Spild Af Mad har opfordret miljø- og fødevareministeren til at oprette en tænketank til bekæmpelse af madspild.

Jagten på at knække koden for madspild fortsætter, og nu går Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen ind i kampen.

Ministeren inviterer til et åbent møde for virksomheder, organisationer og forskere med henblik på at nedsætte en tænketank for bekæmpelse af madspild. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

– Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte. Det er afgørende, at vi bliver klogere på effekten af de tiltag, vi sætter i gang, og at vi adresserer madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord. Jeg vil derfor arbejde på at etablere en tænketank, som skal sikre et tæt samarbejde mellem de bedste kræfter på området, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen.

Det er Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad, som er ophavsmand til ideen om en madspildstænketank.

Læs også: Ildsjælen bag kampen mod madspild

Roser Salling Groups initiativ

Ministeren fremhæver Salling Groups nye projekt, Danmark mod madspild, som “kan være en løftestang for flere virksomheder og organisationer, så endnu flere er aktive i kampen mod madspild”.

Tidligere på måneden lancerede Salling Group det nye samarbejde med en række leverandører om at halvere madspildet frem mod 2030 – en del af FN’s mål om at sikre bæredygtighed.

Arbejdet med tænketanken er stadig i sin vorden, men klart står det dog, at ministeren ønsker en “internationalt orienteret” indsats med repræsentanter fra både industrien, myndigheder og forskere.

Læs også: Salling Group søsætter nyt initiativ mod madspild

DEL
Forrige artikelVesterbros store madmarked lukker
Næste artikelFøtex skærper priskrigen
Avatar
Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2018 og bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet. Har tidligere arbejdet på bl.a. Videnskab.dk og Dagbladet Børsen. Skriver nyheder og reportager – gerne med digitale virkemidler.