Minister lancerer madspildspulje

Projekter, der skal mindske madspild, kan nu få tilskud fra en ny pulje fra Miljø- og Fødevareministeriet

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen serverer koteletter på onsdag. Foto: Folketinget

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen åbner nu op for en ny tilskudspulje på 5 mio. kroner, der skal komme projekter, der arbejder på at mindske madspild, til gode.

– Alene forbrugerne og detailhandelen spilder hvert år så meget mad, at det svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad hver dag! Og der er mere endnu, for madspildet forekommer i alle led fra produktion til erhverv, engros, supermarkeder og hjemme hos forbrugerne. Det er spild af penge at kassere værdifuld mad og samtidig et miljøproblem. Derfor vil vi støtte projekter, der kan minimere madspildet, siger Esben Lunde Larsen.

Der kan søges om tilskud til projekter og aktiviteter, der bidrager til reducering af madspild i hele værdikæden for fødevarer. Projekterne skal som minimum involvere to forskellige led i kæden.

DEL
Forrige artikel9 ud af 10 danskere kender Fairtrade-mærket
Næste artikelLidt færre vil grænsehandle i sommer
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.