Mindre køb på nettet bliver billigere

Priserne på Dankort på nettet ændres, så køb for små beløb bliver billigere.

Det bliver billigere og enklere at betale med Dankort på nettet. Foto: Nets

Stadig flere forbrugere shopper på nettet for mindre beløb, og for dem bliver det billigere at handle online.

Fra i morgen den 1. februar ændrer Nets prisstrukturen for e-handel med Dankort, så op mod 80 pct. af transaktionerne bliver billigere. Det gælder især mindre køb, mens større køb bliver lidt dyrere, oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Et køb med Dankort på nettet vil dog ikke kunne koste mere end 2,50 kr.

Hvor det i dag koster 0,70 kr. at købe for op til 50 kr. og 1,10 kr. at handle for mellem 50 og 100 kr., vil det i fremtiden koste 0,54 kr. + 0,19 pct. at handle.

Samtidig med ændringerne fordobles dækningsgarantien til 2000 kr.

– Vi vil gerne fastholde Dankort som det mest attraktive betalingsmiddel på nettet. Med den nye prismodel giver vi endnu bedre mulighed for at udvikle tjenester og services, hvor forretningen sikkert og billigt kan gennemføre betalinger, også når der er tale om mindre beløb, siger direktør i Nets med ansvar for Dankort, Jeppe Juul-Andersen.

DEL
Forrige artikelForbrugerne vil igen have smør
Næste artikelOutdoor-reklamer dækker bedre de yngre forbrugere
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.