Mindre fremgang for Dankort-forbruget

Dankort-forbruget er over de seneste tre måneder steget med 0,8 pct. Dankort-forbruget var 30,7 mia. kr. i oktober

Foto: Nets

Korrigeret for sæson blev der omsat for 30,7 mia. kr på Dankort i oktober, en vækst på 0,8 pct. i forhold til september.

Målt i forhold til oktober sidste år, er der tale om en stigning på 2,3 pct., mens der over de sidste tre måneder er tale om en mere beskeden vækst på 0,8 pct.

– Vi danskere er således ikke overivrige med pengepungen, men der er trods alt en smule fremgang at spore, hvilket også stemmer godt overens med, at vores privatøkonomisk forhold generelt er i god form. Stigende beskæftigelsen, reallønsvækst, lave renter og stigende boligpriser taler alt sammen for øget privatforbrug, og dagens tal bekræfter således, at vi trods alt spenderer lidt mere. Når det er sagt, så er forbrugsvæksten ikke høj i øjeblikket. Vi er fortsat forsigtige i vores privatøkonomi. Det er svært at komme med en klar forklaring på vores mådehold, men det kan måske skyldes en fortsat betydelig gæld i de danske husholdninger, lyder det i analysen fra Steen Bocian, cheføkonom hos Dansk Erhverv.

Stigende forbrug
Alle indikatorer peger på, at forbruget vil stige, og cheføkonomen peger da også på, at forbruget vil få et hak opad i 4. kvartal.

– Vi forventer, at forbruget kommer til at fortsætte frem over de kommende kvartaler. Dagens tal er endnu et tegn på, at væksten i 4. kvartal er på vej et gear op sammenlignet med 3. kvartal, som i hvert fald ud fra indikatorerne ser meget svagt ud, fortæller Steen Bocian.