Finn Degn Ovesen døde fredag formiddag den 3. november på Aalborg Universitetshospital med den nærmeste familie omkring sig.

Han bisættes på lørdag den 11. november kl. 13 fra Haverslev Kirke.

Den 55-årige Spar-købmand blev lørdag eftermiddag den 21. oktober udsat for voldsomt og helt umotiveret knivoverfald, mens han passede sit arbejde i Spar i Suldrup. Han blev meget alvorligt såret kørt til hospitalet med politieskorte.

Finn Degn Ovesen var kendt og respekteret blandt kollegerne for sit flerårige arbejde i bestyrelsen for De Samvirkende Købmænd (DSK) og i Spars bestyrelse. Han var til det sidste medlem af bestyrelsen for Købmandsforeningen og for Dansk Handelsblad Holding.

Købmanden var lige så afholdt og respekteret blandt kunder og personale i sine tre butikker i Haverslev, Nørager og Suldrup, hvilket hundredevis af kondolencer på Facebook samt blomster og lys ved butikken vidner om.

Mange af kunderne kendte Finn Degn Ovesen helt tilbage fra barndommen, fordi han er født og opvokset i Nørager, mens de sidste skoleår foregik i Suldrup. Faktisk var det de gamle venner fra fodboldholdet, byturene og skolen, der fik ham overtalt til at åbne sin tredje butik, butikken i Suldrup i 2012.

Overfaldet på den 55-årige Finn Degn Ovesen blev ifølge politiet begået af en 20-årig mand med klare psykotiske træk, og han stoppede kun fordi to kunder blandede sig og holdt ham fast, til politiet ankom. Gerningsmanden er lige nu varetægtsfængslet i surrogat og indlagt på psykiatrisk hospital, foreløbig frem til 17. november. I første omgang blev den 20-årige sigtet for drabsforsøg, men sigtelsen er ifølge politiet ændret til manddrab.

 

Farvel til en dygtig kollega og god ven

Denne tragiske og meningsløse afslutning på en god vens og kollegas liv berører os alle dybt. Finn Degn Ovesen blev valg ind i bestyrelsen for Købmandsforeningen Danmark i 2011, kort efter fusionen mellem de tre tidligere centralorganisationer. Han fik meget hurtigt plads i både FONDENS bestyrelse og datterselskabet DH Holding a/s, hvor han gennem alle årene arbejdede aktivt for at give de bedste forhold for de danske købmænd.

Finn var rigtig SELVSTÆNDIG KØBMAND og havde altid for øje, at vores indsats skulle styrke købmanden og gøre livet lettere for butikkerne, så købmanden kunne bruge sin tid bedst muligt i sin egen butik. Qua sine mange øvrige tillidsposter havde Finn et meget stærkt netværk, som gjorde, at han altid kunne udtale sine holdninger med vægt og tyngde.

Sideløbende med tillidsposterne brændte han for livet som købmand og sparede ikke sig selv i driften. Han havde fingeren på pulsen i sine tre store og veldrevne Spar-supermarkeder, hvilket vi oplevede ved, at han flittigt benyttede pauser i møderne til at tale i telefon om praktiske driftsspørgsmål. Gennem de mange års tætte samarbejde opstod der også personlige venskaber i vore bestyrelser, og vi vil alle savne Finns positive og humoristiske kommentarer.

En af de bemærkninger, der kører rundt i hovedet på mig i øjeblikket, er Finns svar på mit spørgsmål, om han og Lone ikke skulle blive bedre til at slappe af. For mig at se, så arbejdede de hele tiden. Han svarede, at det er vigtigt hele tiden at være på forkant og holde butikkerne i topform. Til gengæld så overvejede de at sælge butikkerne, mens de begge var unge og friske, og så få tid til alle de andre oplevelser, som livet også tilbyder.

Men det nåede de desværre ikke…

Vore tanker går til Lone og den øvrige familie samt de mange medarbejdere i butikkerne.

ÆRET VÆRE FINN´S MINDE. Kim Poulsen

Købmandsforeningen Danmark m.fl .

 

Dødsfald – Finn Degn Ovesen, købmand, 55 år

Forbløffelse. Forundring. Usikkerhed. Vrede. Frygt. Håb. Frygt. Og så pludselig: Forfærdelse og fornægtelse. Og igen forundring…

Ja, følelsesregistret har fået på alle tangenter, fra den frygtelige nyhed kom lørdag den 21. oktober midt på eftermiddagen, at købmand Finn Degn Ovesen var blevet overfaldet i sin butik i Suldrup, til fredag den 3. november om formiddagen, hvor det blev meddelt, at han som følge af knivangrebet var død kun 55 år gammel på Universitetshospitalet i Aalborg.

Og nu er følelsen uretfærdighed, tab, sorg og medfølelse.

Finn var en rigtig god købmand, men også meget mere end det: Ægtemand, far, ven, kollega – et helt menneske med mod på det hele og overskud til at gøre en masse, gøre en forskel, være til nytte, opmuntre og værdsætte.

Fra 2005 til 2008 var han SPAR-repræsentant i DSK’s bestyrelse – og vil som sådan blive husket for sin begejstring for det at være selvstændig købmand, men samtidig del af et fællesskab og i en branche, hvor vi kun opnår resultater som følge af dialog og enighed. Altid med klare holdninger, vilje til samarbejde og resultatsøgende – og udtrykt taknemmelighed, når resultaterne kom i hus.

Finn var altid, altid til rådighed, når vi havde brug for gode råd fra dem som ham, der holder liv i den lokale dagligvarehandel – og han var til alle tider bevidst om købmandens rolle i de små samfund, hvor det ikke kun handler om varer på tilbud, men også om den lokale forankring og social kapital.

Som en kunde sigende skriver på Facebook: ”Finns butik er et dejligt sted at komme, og man får altid et smil med på vejen. Og når Finn er der, er der altid tid til en snak”.

Hvor uforståeligt, det er, men nu er Finn ikke mere. Vore tanker går til hans hustru, Lone, drengene og familie i øvrigt, til hans mange trofaste medarbejdere i butikkerne i Suldrup, Haverslev og Nørager, som har gjort en enestående indsats, kolleger og loyale kunder, som har støttet familien og medarbejderne i disse forfærdelige dage.

ÆRE VÆRE FINN DEGN OVESENS MINDE.

Lisbeth Dalgaard, købmand og formand for DSK

John Wagner, adm. direktør DSK

 

Til minde om SPAR-købmand Finn Degn Ovesen

Det var med stor sorg, at vi fredag den 3. november modtog beskeden om, at købmand Finn Degn Ovesen var afgået ved døden på Aalborg Universitetshospital blot 55 år gammel som følge af det meningsløse overfald den 21. oktober i sin SPAR-butik i Suldrup.

Finn var en købmand i ordets allerfineste forstand og drev med stor succes sine tre SPAR-butikker i henholdsvis Suldrup, Haverslev og Nørager. Han var meget vellidt blandt sit personale og i lokalbefolkningen hvor han med sit gode humør, entusiasme og kærlighed til den lokale forankring på mange områder var et midtpunkt og en foregangsmand. Det samme gjaldt i hans utrættelige arbejde for en fortsat udvikling af den samlede købmandssektor i Danmark, hvorfor han nød stor respekt blandt købmænd i hele landet.

I Dagrofa-regi bidrog han i mange år til udviklingen af SPAR-konceptet i Danmark bl.a. som bestyrelsesmedlem i SPAR DK A/S og som formand for SPAR, hvor han var med til at træffe mange vigtige beslutninger. Finn var vellidt og tænkte altid på fællesskabet. Hvis en købmand havde en udfordring, var han klar med gode råd, og der blev altid lyttet, når han sagde sin ærlige mening. Således har Finn fungeret som mentor for mange købmænd og hjulpet dem godt på vej.

I denne svære tid går vores varmeste tanker til hans hustru, Lone, deres drenge og den øvrige familie samt personalet. Finn vil blive savnet, men hans unikke købmandsånd vil leve videre i Dagrofa.

ÆRET VÆRE HANS MINDE.

Koncernchef, Per Thau

Kædedirektør SPAR, Niels Karstensen