Milliardær taber 126 mio. på e-handel med dagligvarer

Foto: Bestseller

Selv om regnskabsåret er afsluttet for fire måneder siden, er der endnu ikke dukket regnskabstal op for Danmarks førende online-supermarked, Nemlig.com.

Der er til gengæld spor at gå efter i en netop offentliggjort årsrapport fra majoritets- og Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsens selskab med det kedelige navn, Aktieselskabet af 9.1.2014.

Det er nemlig der, milliardæren Holch Povlsens 71 pct. ejerandel i Intervare, som ejer Nemlig.com, ligger – sammen med en mindre andel på 21 pct. i svenske Mathem, der også sælger fødevarer online.

Et underskud på 126 mio. kr. i Holch Povlsens selskab i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af juli 2017, er stort set identisk med et minus på 127 mio. kr. året før.

Af en ultrakort ledelsesberetning fremgår det, at “selskabets resultat er væsentligt ringere end forventet”, men det er ikke umiddelbart til at udlede, hvor stor en andel af tabet, der er dansk – altså stammer fra Nemlig.com og moderselskabet Intervare.

Nemlig.com havde et underskud på ca. 60,7 mio. kr. i 2016, mens svenske Mathem havde et trecifret millionunderskud deres seneste regnskab.

Til gengæld er forhåbningerne for fremtiden på plads – der “forventes en positiv udvikling i selskabets aktiviteter i det kommende år”, står der i ledelsesberetningen i årsrapporten fra Aktieselskabet af 9.1.2014.

DEL
Forrige artikelErfaren varehuschef i spidsen for ny Bilka i Randers
Næste artikelStort pres på storbybutikker slækker kæders krav til kvm.
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.