Meny rykker til Esbjerg

Esbjerg-bydelen Hjerting er en drømmeplacering for Dagrofas supermarkedskæde, der gerne vil have flere butikker i det sydlige Jylland

Det kan ikke undgå at involvere hele familien, når man åbner et stort nyt supermarked. Her købmand Lars Hansen med hustruen Line og parrets tre døtre: Emmelie på fars arm, den ældste Cæcilie med armene omkring Mathilde. Familien bor i Hjerting. Foto: Helle-Karin Helstrand

Kun en gåtur fra Hjerting Strandpromenade og omgivet af parcelhuse, der med for nogles vedkommende har en smuk udsigt ud over Vesterhavet – og en pris derefter – har Dagrofa netop åbnet Meny nummer 120.

Foto: Helle-Karin Helstrand

Butikken ligger i et mindre, men til formålet ombygget og udvidet center, hvor Fakta tidligere har ligget. Som nabo er en Netto, og i området er også Rema 1000 og Fakta, men ifølge afgående venstre-borgmester, Johnny Søtrup, der klippede den røde snor, ”sælger kommunen nye grunde som varmt brød, og bydelen mangler et rigtigt supermarked”.

– Vi har længe gerne villet til Esbjerg, hvor vi ikke er i forvejen. I det hele taget vil vi gerne åbne flere butikker i trekantområdet og Sønderjylland, siger Bo Petersen, der er salgschef og ansvarlig for butikkens drift sammen med købmand, Lars Hansen, der er ansat af Dagrofa.

Bager og blomster

Selv om borgerne i den vestlige Esbjerg-bydel således først skal lære konceptet at kende, er stedet en drømmeplacering for Dagrofa og Meny.

– Vi havde en slags forpremiere i september, hvor vi inviterede borgerne til et åbningsevent i et telt. Der serverede vi smagsprøver på, hvad de kan forvente at finde i butikken. Det var en succes langt over vores forventninger. Vi havde 1400 gæster på fem timer, fortæller Bo Petersen.

– Nu skal vi bare leve op til deres forventninger, smiler salgschefen, der er rigtig godt tilfreds med den nye 1600 kvm. butik. Han glæder sig over, at bager Mark Mikkelsen er rykket ind i butikken med både butik og bageri.

Guldægget hedder afdelingen, og Mark Mikkelsen har både en bagerforretning og en café i Esbjerg og er derfor kendt af en del af kunderne.

Foto: Helle-Karin Helstrand

– Bageri er ikke vores kernekompetence. Det kan andre gøre bedre. Det samme gælder blomster, så jeg glæder mig også over, at Hjerting Blomster har åbnet en satellitbutik her. I første omgang uden blomsterbinder, men det kan komme med tiden, siger Bo Petersen.