Mørket og stilheden har for længst sænket sig over parkeringspladsen ved Meny i Støvring. Men indenfor er der stor aktivitet, skønt klokken nærmer sig midnat.

– Vi er begyndt at dele os op i to hold, så vi ikke er så mange på arbejde ad gangen. Det betyder, dels at vi ikke smitter hinanden, dels at vi som medarbejdere ikke tager så meget plads i butikken. Der skal være ekstra god plads til kunderne, derfor fylder vi varer op om natten, siger Henrik Sørensen, der er købmand i den Dagrofa-ejede butik.

To ungarbejdere, en fuldtidsansat og købmanden selv er mødt ind for at sætte de 13 paller, der kommer fra Dagrofa Logistik, på plads på hylderne.

– Planen er, at vi arbejder til i morgen tidlig, men måske er vi færdige før, siger købmanden.

Ifølge overenskomsten koster det fra 25 kr. og op mod 60 kr. ekstra i timen – det halve for unge under 18 år og elever – når medarbejderne møder ind om aftenen og natten.

– Det er lidt dyrere, men til gengæld er vi mere effektive. Fylder jeg varer op i dagtimerne, går der ikke mange minutter, uden en kunde kommer og vil spørge om noget eller snakke. I sidste ende er det nok ikke dyrere at fylde op om natten, siger Henrik Sørensen.

Aflyser fødselsdagen

Han nyder godt af, at flere af de unge har lidt ekstra tid, fordi deres skoledag er ændret med de lukkede undervisningsinstitutioner.

– Alle mine medarbejdere er i denne situation klar til at give en ekstra hånd – det gælder både de unge og de fastansatte. Ja, selv borgerne i byen tilbyder at hjælpe os – og det endda gratis. Vi har blandt andet en lokal borger til at hjælpe med at køre varer ud, siger købmanden og siger endnu en gang, at han meget gerne vil rose sit personale for deres fleksibilitet.

Sarah Sørensen og Richard Chung bruger gerne natten på at fylde op i butikken. Foto: Helle-Karin Helstrand

Ingen af hans medarbejdere er blevet syge af coronavirus, men seks har været i kortere eller længere karantæne.

– Vi får rigtig god information fra baglandet – blandt andet om, at vi skal tage hensyn til, hvis nogle af vores medarbejdere er mere udsatte og derfor ikke skal arbejde. Men det er ingen af mine, siger Henrik Sørensen.

Han og flere medarbejdere har den seneste tid arbejdet om aftenen eller om natten – også før corona-krisen.

– Butikken fylder tre år nu, og vi havde planlagt den helt store fødselsdag med slagstilbud, konkurrencer, rundstykker og Smag på Meny. Det må vi udsætte. Men vi var i gang med en større rokade i butikken, og derfor har vi været inde om natten, for at undgå at genere kunderne med vores flytten rundt, fortæller Henrik Sørensen.