Meny holder store åbningsdag den 23. november

Dagrofa-topchef Per Thau nedtoner hastigheden af nye Meny-butikker til maksimalt fem om året

Arkivfoto: John Ehbrecht

Det kræver en del forarbejde at slå dørene op til to-tre nye butikker den samme dag. I Dagrofas Meny-kæde er torsdag den 23. november den helt store åbningsdag med ikke mindre end syv butiksåbninger, hvor af tre er helt nye butikker i Ballerup, Randers og Hjerting ved Esbjerg.

Hertil kommer fire af kædens eksisterende butikker i blandt andet Hjørring og det KFI-ejede Domus Vista på Frederiksberg, der genåbner efter gennemgribende moderniseringer.

– Noget, der hjælper Meny fremad, er, at vi bygger butikkerne om. Det er ikke nogen hemmelighed, at nogle af dem måske ikke 100 pct. har levet op til det DNA, som vi gerne vil have med Meny. Og det er et arbejde, vi er i gang med og som forsætter ind i 2018, så vi får hævet niveauet i butikkerne hele vejen rundt. Ser du på vores bedste Meny-butikker, så fi nder du jo ikke noget bedre fødevaremarked i Danmark, og jo mere vi implementerer Meny-konceptet, jo mere vækst får vi i butikkerne, så det er et af de store potentialer, der lægger foran os, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa.

Nye butikker
Med åbningerne den 23. november tæller Meny 120 butikker herhjemme, og kæden har allerede identificeret yderligere 50 placeringer til fremtidige nyåbninger. I en artikel i finans.dk for to måneder siden fremgik det, at Meny har planer om at åbne 50 nye butikker over de næste fem til ti år, men Per Thau afviser, at Meny kommer til at åbne 10 nye butikker på et år.

– Nej, det kommer vi ikke til. Det, vi har sagt, som måske er blevet fejlciteret en lille smule, er, at vi har identificeret 50 steder, hvor vi mener, der kan ligge en Meny-butik. Og dem vil vi gerne etablere over de næste 5-10 år. Men vi kommer ikke til at ligge 50 nye steder indenfor de næste fem år. Det vil jeg gerne garantere. Vi kommer ikke til at åbne mere end fem om året. I år bliver det tre, og jeg tror heller ikke det bliver flere næste år, siger Per Thau.

Ifølge Per Thau er der særligt plads til flere Meny-butikker i trekantsområdet Kolding-Vejle-Fredericia, København, Aarhus og Aalborg, men kæden ser på mulighederne i alle større byer i jagten på fremtidens beliggenheder.

Positiv vækst
En tidligere opgørelse i Dansk Handelsblad viste, at 21 af 51 Meny-købmænd slås med større eller mindre driftsunderskud i seneste regnskab.

Og det anser Per Thau bestemt ikke for tilfredsstillende, men Dagrofas topchef ser alligevel særdeles lyst på Meny-kædens fremtid.

– Vi oplever en rigtig positiv udvikling i Meny-butikkerne. Mens dagligvaremarkedet er stagneret, ser vi år for år og måned for måned en positiv like for like vækst. Og det er klart, at vi med flere kunder også øger indtjeningen. Og det er jeg ret sikker på også sker i 2017 og 2018, så vi er på en rejse, hvor indtjeningen forbedres, fortæller Per Thau.