Mejeriopkøb vil give fremtidig styrke

Naturmælks overtagelse af Øllingegaard styrker omsætningen i Naturmælk, men giver røde tal i 2016/17.

Mejeriet Naturmælk i Sønderjylland opkøbte i 2017 Øllingegaard mejeri. Foto: Naturmælk

Det økologiske mejeri Naturmælk overtog i 2017 mejeriet Øllingegaard, der også er økologisk. Det har givet stor fremgang i omsætningen i Naturmælks nyeste årsregnskab, men opkøbet har kostet på omkostningssiden med et negativt resultat til følge.

Naturmælks ledelse er imidlertid overbevist om, at opkøbet vil styrke mejeriet i fremtiden.

Omsætningen i Naturmælk steg i regnskabsåret 2016/17 med 25 pct. til 318,5 mio. kr.

Resultatet af den primære drift blev forbedret og gik fra 195.000 kr. til 3,6 mio. kr. Årets resultat var året før allerede i negativ og var på minus 4,6 mio. kr., mens det i det nye årsregnskab for 2016/17 er landet på minus 2,6 mio. kr.

I beretningen skriver ledelsen, at underskuddet skal ses i lyset af Naturmælks overtagelse af Øllingegaard mejeri. Overtagelsen ses til gengæld tydeligt i en fremgang i omsætningen, men hvor engangsomkostninger ved overtagelsen også kan ses på omkostningssiden.

Ledelsen er dog overbevist om, at den nye konstellation vil styrke selskabet i fremtiden. Man forventer en markant udvikling af markedet i de kommende år.

DEL
Forrige artikelDanskernes indkøbshumør er i top
Næste artikelFøtex-kunder køber dyrevelfærds-ænder
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.