Mejerigigant vil inspirere Dubai-børn til at spise sundere

Et dansk madprojekt, MADmovers, som Arla i Danmark står bag, er afprøvet i 6. klasser i Dubai

Foto: Arla • Fødevare- og miljøminister, Esben Lunde Larsen, og undervisningsminister i De forenede Emirater, Jameela Al Muhairi, kårede vinderne af konkurrencen under en ceremoni i Dubai tirsdag morgen den 20. februar 2018.

Det danske initiativ MADmovers, som Arla står bag i samarbejde med Arla Fonden, er rullet ud i et pilotprojekt i Dubai. Formålet er at bruge de danske erfaringer til at engagere børn og unge i Mellemøsten til sundere madmaver.

Det fortæller Arla i en pressemeddelelse.

Projektet har tidligere kørt i danske 6. klasser med fokus på morgenmad og frokost, og det kulminerede med en konkurrence, hvor to danske 6. klasser dystede mod 6. klasserne i Dubai.

Arla vil styrke skolemåltidet

Fødevare- og miljøminister, Esben Lunde Larsen, og undervisningsminister i De forenede Emirater, Jameela Al Muhairi, deltog i eventen i Dubai.

Danske 6.C på Mårslet Skole vandt i kategorien ”Problemløsning og innovation”, og en klasse fra Dubai løb med sejren i kategorien ”Kompetent kommunikation”. De kan nu se frem til en tur til Legoland, som både ligger i Dubai og Danmark.

Mellemøsten er Arlas største strategiske vækstmarked udenfor Europa, og mejeriet introducerede sidste år økologisk mælk i området, hvor der er stor fokus på blandt andet Dubai, der er en del af de Arabiske Emirater.

Lanceringen af økologisk mælk er del af andelsselskabets strategi om at blive den største økologiske mejeriproducent i Mellemøsten og Nordafrika i 2020.

DEL
Forrige artikelDLF er klar til jubilæumsfest
Næste artikelRekordfå butikker står tomme
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.