Medie: Arla skal gennem stor sparerunde

Årsagen er pres på indtjeningen og mejerikoncernens konkurrenceevne.

Arla investerer i et nyt innovationscenter, der skal udforske vallens potentiale. Arkivfoto: Arla Foods

Mejerikoncernen Arla vil gennemføre en omfattende sparerunde. Årsagen er faldende indtjening og en forringet konkurrenceevne, skriver Jyllands-Posten.

Arlas topchef, Peder Tuborgh, siger, at Arla falder tilbage målt på indtjening og mælkeafregning. Arla bliver især presset af koncernens vigtigste konkurrent, den hollandske mejerikoncern Royal FrieslandCampina, som henter en markant højere indtjening hjem.

Presset på Arla skyldes bl.a., at koncernen har en større valutaeksponering end konkurrenterne og derfor rammes hårdere af den seneste tids kursfald på britiske pund, dollar og svenske kroner.

Spareplanen vil bl.a. indebære, at der skæres i mødeaktivitet, rejseaktivitet, markedsføring, udviklingsudgifter og konsulentudgifter. Desuden kommer der et ansættelsesstop, hvor kun de mest kritiske stillinger genbesættes, skriver Jyllands-Posten.

 

DEL
Forrige artikelNormal rykker ind i Holland
Næste artikelNyt forlystelseskoncept åbner i Bryggen
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.