Matas tror ikke på apotekerne

Matas tror ikke på, at de nuværende apotekere selv vil øge antallet af apoteker ved at åbne apoteker i hinandens territorier og dermed sikre konkurrence.
Informationschef i Matas, Henrik Engberg Johannsen, siger:
- Husk blot på reaktionen fra Danmarks største kæde af apoteker, da apoteket i den lille jyske by Uldum i 2012 etablerede 50 medicinudleveringssteder uden for Uldum apoteks eget territorium (naturlige forsyningsområde).
I et desperat forsøg på at stoppe dette konkurrencetiltag blev Uldum-apotekeren truet, ekskluderet og lovstridigt frataget indkøbsrabatter af sin egen apotekerkæde, A-apoteket.
Vil være dyrt
- Desuden vil det være dyrt for det offentlige, hvis apotekerne åbner flere filialer, for apotekerejerne får i dag en halv mio. kr. om året i tilskud for hver filial, de driver, siger han. Hvis apotekerne nu pludselig mener, de kan drive apoteksfilialer uden at modtage tilskud, hvor skal apotekerne så få pengene fra til at dække dette manglende tilskud? Fra salg af endnu flere ikke apoteksforbeholdte varer? I forvejen sælger apotekerne årligt for 2 mia. kr. af tandpasta, shampoo, kosttilskud, makeup, sund slik, håndkøbsmedicin og andre ikke apoteksforbeholdte varer?
Spørger Henrik Engberg Johannsen.
Ifølge Matas har hver apoteksejer i gennemsnit et årligt overskud til sig selv på 1,4 mio. kr.
22 pct. af de 221 apoteksejere har et overskud til dem selv på over 2 mio. kr. om året.
" I et desperat forsøg på at stoppe dette konkurrencetiltag blev Uldum-apotekeren truet".
HENRIK ENGBERG JOHANNSEN, MATAS

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis