Mægler kæmper med at få Kiwi-butikker udlejet

Mindst fem tidligere Kiwi-butikker er stadig på udlejningshylden hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, viser gennemgang

Den tidligere Kiwi-butik i Støvring står fortsat tom. Foto: Helle-Karin Helstrand

Da Kiwi-kæden blev etableret i Danmark tilbage i 2008 med de første 50 butikker, skete det i tidligere Alta-butikker, hvoraf mange i forvejen var placeret i mindre byer i Jylland og på Fyn.

Det er dog ikke kun nedslidte og små Kiwi-butikker i mindre byer, der i dag står tomme. Det viser en gennemgang hos landets største ejendomsmæglervirksomhed EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har fået til opgave at forsøge at finde lejere til tidligere Kiwi-butikker, som Dansk Supermarked overtog fra Dagrofa.

I øjeblikket har EDC Erhverv Poul Erik Bech mindst fem tidligere Kiwi-butikker på udlejningshylden i større byer som Randers, Horsens, Aabenraa og Slagelse samt i nordjyske Støvring.

Butikkerne er på mellem 862 og 1.588 kvm. i samlet areal og den årlige bruttoleje varierer fra 874.500 kr. for den billigste butik i Aabenraa på 1.100 kvm., til 1.753.708 kr. for den dyreste butik i Horsens – der samtidig også er den største af de fem butikslejemål.

Hos erhvervsmæglerkæden var meldingen tilbage i august, at man forventede at skulle udleje omkring 20 af de Kiwi-butikker, som Dansk Supermarked havde i overskud, men partner og regionsdirektør i EDC Nordjylland, Frank Jensen fortæller nu, at det antal “blev noget lavere”, uden at ville fortælle det eksakte antal lejemål.

Kontrakt spænder ben

Han vil dog gerne uddybe, hvad der kan være årsager til, at fem af Kiwi-butikker stadig står tomme på markedet.

– Hvis der står i en kontrakt, at den kun må benyttes til dagligvarer, så er der en udfordring, hvis udlejer ikke vil ændre det. Det er ikke alle, der kan bruge 800 eller 1.000 kvm. En anden udfordring er prisen. Der er to parter, der skal mødes, da lejeprisen på dagligvarebutikker ligger væsentligt højere end på udvalgsvarebutikker, forklarer Torben Jensen.

Han fortæller, at EDC Erhverv Poul Erik Bech har fået udlejet flere af de tidligere Kiwi- butikker, hvor en af butikkerne meget snart åbner som ny Aldi-butik i Viborg efter en tilbygning. Samtidig er han generelt fortrøstningsfuld med at få udlejet de resterende, ledige lejemål.

– Der pågår en dialog på flere af butikslejemålene. Generelt er der gang i udlejningen af butiksejendomme, men det er klart, at er der en anvendelsesbegrænsning i kontrakten, så giver det visse udfordringer, siger Torben Jensen.