Madpriserne stiger kraftigt

Priserne på mælk og smør er steget henholdsvis over 15 og 20 pct. siden september sidste år. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

En meget lang periode uden prisstigninger af betydning på fødevarer i butikkerne er nu for alvor slut.

Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks for juli viser, at priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer var hele 4,1 pct. højere i juli end i samme periode sidste år.

I juni var årsstigningen kun 2,4 pct.

Dermed medvirker fødevarerne kraftigt til at trække den overordnede inflation op til 1,5 pct. – et niveau, som ikke er set siden december 2012.

For madprisernes vedkommende er stigningen på årsbasis den højeste siden september 2012. Alene fra juni til juli er de steget med 1,7 pct., og ifølge Danmarks Statistik er det især kød, mælk, smør og kaffe, der er blevet dyrere.

DEL
Forrige artikelSuperBrugsen åbner for fremtiden i Roskilde
Næste artikelCoop udruller kæmpe LED-projekt
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.